POSLE SEDAM MESECI: U Negotinu ukinuta vanredna situacija

S.M.J.

01. 06. 2021. u 15:00

U OPŠTINI Negotin zbog bolje epidemiološke situacije i pada broja obolelih od virusne infekcije izazvane korona virusom ukinuta je vanredna situacija, proglašena još 10. novembra prošle godine.

Foto: S. M. J.

Odluku o ukidanju vanredne situacije doneo je predsednik opštine Vladimir Veličković na osnovu procene rizika nadležnih službi i očekivanog daljeg poboljšanja razvoja epidemiološke situacije.

Inače, prema podacima Zdravstvenog centra u Negotin u poslednja 24 časa od 58 testiranih na prisustvo virusa korona, zabeležena su dva kovid slučaja i to kod žene od 56 godina i kod muškarca od 56 godina.

Zbog poboljšanja epidemioloških prilika u crvenoj zoni je trenutno samo jedno bolničko odeljenje, grudno na kojem je zbrinuto 14 kovid pozitivnih bolesnika sa upalom pluća. Iz kovid zone izašlo je nedavno odeljenje neurologije, a pre toga interno.
Manji broj pacijenata beleži i kovid ambulanta u kojoj su u poslednja 24 časa zabeležena 22 pregleda. Inače, u maju je u Negotinu od ove zarazne virusne infekcije obolele 94 osobe, a u aprilu 285.

Pogledajte više