DA TEHNIKA NE BUDE PREPREKA: Učenici subotičkih škola dobili tablete za lakše učenje

J.L.

27. 05. 2021. u 22:29

KAKO bi lakše mogli da prate nastavu, koja se još uvek velikim delom odvija na daljinu, 23 učenika pet škola u Subotici dobili su na korišćenje tablete.

Foto: J.L.

Uređaji, koji su donacija Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Ministarstvu prosvete, stigli su do Hemijsko tehnološke škole,  osnovnih škola "Matko Vuković", "Sonja Marinković" i "Ivan Goran Kovačić" i Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

- Sve je počelo projektom "Moj put, moj izbor" koji su vodili Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, koji je za cilj imao razvijanje modela sveobuhvatne podrške učenicima iz osetljivih kategorija pri prelasku iz osnovne u srednju školu, a donacija je nastavak te saradnje – objašnjava Vanja Mihajlović, pedagog Hemijsko tehnološke škole.

– Đaci od prvog do trećeg razreda dobili su tablete, da uče i prate nastavu na njima, koje će posle godinu dana vratiti školi kako bi ih koristili ponovo ili ono ili drugi đacima.

Učenicima svih profila koji su dobili ovu donaciju, tableti će dosta olakšati učenje. Do sada su učili putem mobilnog telefona, ali često nisu mogli da se uloguju na “tims” i druge programe i prate nastavu.

Pogledajte više