ŠABAC: Zaživeo Privredni savet

V. Mitrić

26. 05. 2021. u 10:04

PRVA sednica Privrednog saveta grada Šapca održana je u Gradskoj kući, gde je,pored ostalog, postignut dogovor o usvajanju palan razvoja grada Šapca za period 2021 – 2030. godine.

Foto: V. Mitrić

- Dogovorili smo se kako ćemo komisijski, preko radnih grupa, da pomognemo Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj da radi na tom strateškom dokumentu. Renomirani privrednici, vlasnici kompanija daće i svoje vizije razvoja grada , ali i svoja iskustva jer kada su mogli svoje kompanije da načine uspešnim, siguran sam da će njihov doprinos razvoju grada Šapca biti jednako uspešan. Želja nam je da svi oni koji su učestvovali u razvoju grada, to nastave i dalje jačim i većim intenzitetom. Grad Šabac gradimo kao grad budućnosti i siguran sam da ćemo u tome uspeti - rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Predsednica Privrednog saveta Milenca Srećković istakla je da su razvoj grada i privrede u simbiozi, i da nije moguće da se privreda razvija bez paralelnog razvoja grada.

- Privredu grada interesuju svi razvojni projekti. Interesuje nas ulaganje u školstvo, pre svega u mlade ljude zato što mi bez adekvatnih mladih, školovanih kadrova ne možemo da funkcionišemo. Takođe nas interesuje i razvoj infrastrukture, ulica, kanalizacije, vodovoda, struje, jer to je nešto što je neophodno za naše poslovanje. Razvoj grada povezan je sa razvojem privrede - istakla je Milenca Srećković.

Pogledajte više