SRPKINJE NAPADAJU BEOGRADSKU KRUNU: Počeo VTA turnir u prestonici Srbije

Đ. SAMOILOVIĆ

16. 05. 2021. u 22:31

MEČEVI Paula Badosa - Andrea Petković, Nadija Podorska - Timea Baboš kao i Kristina Pliškova - Osean Doden otvorili su prvi ženski teniski VTA turnir u Srbiji.

FOTO: M. Vukadinović

Takmičenje pod nazivom Srbija ledi open na programu je od danas pa sve do 22. maja biće prilika da igračice poput Nine Stojanović, Olge Danilović, Ivane Jorović i Lole Radivojević prvi put zaigraju na domaćem terenu u Beogradu i probaju da se domognu 250 bodova koliko nosi ovaj turnir.

Subotnjim žrebom je određeno da će Nina svoj meč prvog kola na terenima TC "Novak" igrati protiv Rebeke Peterson (Švedska), Olga će sačekati jednu od kvalifikantkinja, Ivana ima okršaj sa Australijankom Ajlom Tomljanović, dok je pred perspektivnom Lolom veliki izazov u vidu Anastasije Pavljučenkove, inače prvog nosioca na turniru.

Kada su u pitanju ostale učesnice, od poznatih imena tu su i Andrea Petković, Kristina Mladenović, Julija Putinceva, Paula Badosa, Danka Kovinić, a igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

U toku današnjeg dana, organizatori su saopštili i spisak učesnika za drugi muški teniski turnir u Beogradu ovog proleća (22. do 29. maj) na kojem će pored domaćih asova predvođenih Novakom Đokovićem igrati i Gael Monfis, Fernando Verdasko, Adrijan Manarino, Žeremi Šardi...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više