"POSLE MEČA SA NOVAKOM SAM SE OSEĆAO KAO NADAL": Medvedev nastavio da hvali Đokovića, govorio o njegovoj dominaciji na AO

Novosti online 23. 02. 2021. u 15:55

NOVAK Đoković je deveti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Foto: AP

Rus je posle meča biranim rečima govorio o najboljem teniseru sveta. Sada kada su se malo slegli utisci treći igrač planete je nastavio da hvali srpskog asa.

- Stavljam Novaka među tri najteža protivnika koja sam ikada imao. Igrao sam protiv "velike trojke", ali kada su oni u njihovoj formi, oni su jednostavno najbolji teniseri među svima nama - rekao je Medvedev, a prenosi "Tenis Mejdžors".

Đoković je Medvedevu dozvolio da u finalu osvoji samo devet gemova, jedan više nego Nadalu u finalu Australijan opena 2019. godine.

- Mislim da sam se posle meča osećao kao Rafa posle finala 2019. godine.

Novaku je trofej u Melburnu bio 18. kada su grend slemovi u pitanju, i sada je dva koraka iza Federera i Nadala.

- Ono što su oni uradili u tenisu je neverovatno za mene. Imam 25 godina. Ako hoću da osvojim devet Australijan opena, moram da ga osvajam svake godine dok ne budem imao 34 godine. Verujem u sebe, ali mislim da tako nešto neću moći da uradim - zaključio je Medvedev.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mondo)

Pogledajte više