NOLE PREKIDA RUSKU BAJKU Đoković protiv senzacionalnog Rusa za plasman u deveto finale

Đ. SAMOILOVIĆ

18. 02. 2021. u 07:07

PAMTIĆE prethodni period u Australiji Aslan Karacev (27) do kraja života. Kada je započeo kvalifikacije za Melburn, verovatno, nije mogao ni da sanja da će ga put odvesti ne do prvog učešća na grend slemu, već i do njegove same završnice i okršaja sa svetskim brojem jedan.

foto: Tanjug/AP

Ali, ako se Novak Đoković pita nešto, a pita se mnogo, svakog čuda za tri dana je dosta i vreme je za kraj ruske bajke.

Tačno je da su tokom senzacionalnog pohoda Aslana na polufinale Melburna padali i Dijego Švarcman, Feliks Ože Alijasim i Grigor Dimitrov, ali pred Karacevim je sada prepreka koju nisu preskočili ni oni sa mnogo većim zaletom. Istina je i da "ubica favorita" sa Kavkaza nema šta da izgubi i da može sebi protiv Đokovića da priušti da u svaki udarac ulazi kao da mu je poslednji u borbi za finale (danas, 9.30, Jurosport i tekstualni prenos na našem portalu).

Zapravo, zaradio je za ove dve nedelje više novca nego što je uspeo da prikupi u čitavoj karijeri, a pride ga očekuje skok na ATP listi, verovatno za nekih 50-ak mesta (trenutno je 114. na svetu).

Ide mu na ruku i to što je najboljeg igrača planete znatno usporila povreda abdominalnog mišića i što još nije na 100 odsto svojih mogućnosti. Ali, kako vreme prolazi tako je i Novakova igra sve manje zavisna od problema sa kojim se susreo krajem prošle nedelje.

To je, pored suve razlike u kvalitetu, još jedan od hiljadu razloga zašto je Novaku otvoren put do devetog finala Australijan opena, ali jasno je da ne sme da upadne u zamku prethodnika koje je Karacev "skalpirao" i potceni slabije-rangiranog igrača. Uz to, publika se vraća na stadione za polufinale i finale, njih 12.500, a ako je suditi po nekim prethodnim mečevima, biće naklonjeniji Đokovićevom rivalu.

- Ne poznajem ga mnogo. Nisam ga gledao kako igra pre Australijan opena, kako se kreće, kako udara sa osnovne linije. Ima ravan bekhend, ruska je škola. Trči mnogo, impresionirao me je. Protiv Feliksa je izgubio dva seta pa se vratio, bio je dobar i protiv Grigora i u polufinalu je s razlogom. Nadam se da ću biti fizički zdrav za naš prvi susret u kojem on neće imati šta da izgubi, jer je motivisan - osvrnuo se naš as na budućeg rivala posle pobede nad Zverevim.

Pogledajte više