KAKO JE RAFA RAZBIO NOVAKA: Nadal nikada tako nešto nije rekao

Novosti online 29. 12. 2020. u 08:43

KARLOS Moja aktuelni trener Rafaela Nadala drugog tenisera sveta otkrio mu je šta mu je njegov zemljak rekao uoči finala Rolan Garosa sa Novakom Đokovićem.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

"Kad su došli da nam kažu da će se finale igrati pod krovom, pitali smo se kako da to saopštimo Rafi. Petnaest minuta pre početka meča, Fransisko Rođ mu je rekao za odluku. Rafin odgovor je bio, 'baš me briga, to ne menja ništa, pobediću u ovom meču", otkrio je Moja.

Moja je priznao da je i sam bio iznenađen odgovorom velikog šampiona.

"Rafa mi nikad pre nije rekao tako nešto uoči meča. Znao je da ne može da podbaci. On je tako skroman dečko. Ne radi se tu o aroganciji, to je bio čist osećaj samopouzdanja, sigurnosti", zaključio je Moja.

Nadal je po 13. put osvojio grend slem turnir u Parizu, savladavši neočekivano lako Đokovića u finalu rezultatom 6:0, 6:2, 7:5.

Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

 

Podsećanja radi, zbog korone umesto krajem maja  turnir je održan tek krajem septembra a finalni meč odigran početkom oktobra.

Vremenski uslovi nisu bili kao obično, bilo je mnogo, hladnije i vlažnije, pa su mečevi igrali i pod krovom, kao uostalom i finalni meč.

Mnogi su verovali da će to dati prednost Novaku Đokoviću, ali ispostavilo se da je bilo sasvim drugačije.


 

Pogledajte više