NADAL NAZVAO ZGRADU PO VELIKOM RIVALU: Zanimljiva odluka najboljeg španskog tenisera

Novosti online 27. 12. 2020. u 13:01

RAFAEL Nadal i Rodžer Federer vodili su proteklih deceniju i po žestoke bitke na terenu, ali se van takmičenja, veoma dobro razumeju.

Foto EPA

Španac i Švajcarac ne kriju da su dobri prijatelji, bili su često deo humanitarnih akcija, a zimus su u Južnoj Africi odigrali i egzibicioni meč u organizaciji Federera.

Rafa Nadal je otišao i korak dalje pa je u svom sportskom centru, u čijem okviru funkcioniše "Teniska akademija Rafael Nadal", jedna od najboljih na svetu, nazvao jednu zgradu po Federeru.

Tačnije u kompleksu postoje dve velika velika objekta, jedan se zove po Nadalu, a drugi po Federeru, što samo pokazuje koliko Španac ceni velikog rivala iz Bazela.

U "zgradi Federer" ima veliki luksuzni apartman sa terasom koja gleda na centralni teren, a tu je i olimpijski bazen u zgradi, kao i jedan spolja, spa centar, sauna i parno kupatilo.

Federer je bio na otvaranju akademije pre četiri godine i tada je rekao da bi "svoju decu poslao da uče tenis u Akademiju Nadal".

"Divim se svemu što si napravio do sada, nadam se da ćeš to činiti još dugo godina. Želim ti dobro zdravlje što je od suštinske važnosti u našem sportu", rekao je tada Federer.

Dvojica igrača su se od prošle godine aktivnije uključili u rad ATP Saveta igrača i evidentno je da nisu na "političkoj liniji" sa prvim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, kojem su zamerili na osnivanju PTPA.

Pogledajte više