BEG KVERIJA IZ SANKT PETERBURGA: Amerikanac saznao da je pozitivan na testu, pa privatnim avionom otišao u Ameriku

Novosti online 15. 10. 2020. u 20:40

RUSKE vlasti smestile su američkog tenisera Sema Kverija u izolaciju nakon što je bio pozitivan na korona virus, ali je on napustio zemlju privatnim avionom, saopštili su danas organizatori turnira u Sankt Peterburgu.

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill / POOL

Organizatori turnira su naveli da su Kveri i njegova supruga bili negativni na testiranju po dolasku u Rusiju, ali da su u nedelju imali pozitivan rezultat, dan pre početka turnira.

Kveri se povukao sa turnira, a od njegove porodice je zatraženo da ostanu u izolaciji u hotelu.

Organizatori su naveli da Kveri nije otvorio vrata lekarima koji su u ponedeljak došli da pregledaju porodicu, rekavši da njegov sin spava. Porodica je potom napustila hotel pre drugog zakazanog pregleda sledećeg dana.

- Sem Kveri je, kako se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, napustio hotel zajedno sa porodicom 13. oktobra u 5.45 ujutru, a da nije obavestio službu recepcije. Kveri je predstavniku ATP-a rekao da je Rusiju napustio s porodicom privatnim avionom - navodi se u saopštenju organizatora turnira.

ATP je saopštio da istražuje incident, ali nije imenovao Kverija.

- ATP je svestan incidenta u vezi sa ozbiljnim kršenjem protokola koji se odnosi na korona virus na ovonedeljnom turniru u Sankt Peterburgu. Pridržavanje zdravstvenih i bezbednosnih protokola od ključne je važnosti kako bi se osiguralo da se turniri odvijaju sigurno i u skladu sa smernicama koje su utvrdile lokalne vlasti - stoji u saopštenju.

- U skladu sa Kodeksom ponašanja ATP-a, ovo pitanje shvatamo izuzetno ozbiljno i istraga je u toku - dodaje se u saopštenju.

Portparol 49. tenisera sveta nije bio dostupan za komentar, prenosi agencija AP.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sportske.net)

Pogledajte više