NOVI UDARAC ZA TENIS: Đokovića osudili, a Francuza pustili da igra u Nemačkoj zaražen koronom

Novosti online 23. 09. 2020. u 15:45

NEMA mira u svetu tenisa, iako Rolan Garos još nije počeo.

Foto: AP

Skoro, da nema dana da ne stigne vest da je neko od igrača zaražen. Damir Džumhur i Peđa Krstin su izbačeni sa gren slema, jer je navodno njihov trener Srbin Petar Popović zaražen koronom.

Iako se kasnije ispostavilo da Popović nema koronu, igrači će preskočiti takmičenje. A još uvek su nam sveža sećanja i šta se dešavalo sa Adrija turom, kada je veliki broj tenisera zaražen, a među njima i Novak Đoković.

Srbina su stavili na stub srama, svi su se utrkivali da kritikuju najboljeg igrača sveta, a u Nemačkoj su pustili Francuza da igra sa koronom.

Naime, Benoa Per predao je meč prvog kola Hamburga Kasperu Rudu. On fizički nije mogao da izdrži duel sa Norvežaninom, koji je u trenutku prekida vodio sa 6:4, 2:0.

Ovo ne treba da čudi, pošto Per problema sa koronom ima još od Njujorka i Ju-Es opena, na kojem nije mogao da igra.

Da stvar bude zanimljivija, njemu su doktori u Hamburgu dopustili da igra, uprkos novim pozitivnim testovima. Jedini negativan test imao je u utorak.

- ATP treba da mi objasni kakva su pravila. U Parizu su neki igrači koji su negativni, a čiji su treneri pozitivni, bili sprečeni da igraju. Ovde u Nemačkoj ste pozitivni i možete da igrate. Mogu da kažem hvala lekarima i turniru što su me pustili da igram - rekao je Per.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više