ZVEREV O DISKVALIFIKACIJI ĐOKOVIĆA: Novak je delovao nezaustavljivo

Novosti online 09. 09. 2020. u 20:38

PRVI put od Ju-Es opena 2016, tenis će dobiti grend slem šampiona koji se ne zove Novak, Rafael ili Rodžer. Prvi put će neko od mlađe garde podići najveći pehar.

Foto AP

Za to je bilo potrebno samo jedno čudo - da na vidiku nema Đokovića, Nadala i Federera. Španac i Švajcarac nisu došli u Njujork, a naš teniser je diskvalifikovan u osmini finala protiv Karenja Buste, koji je potom savladao Šapovalova (3:2) i plasirao se među četvoricu najboljih.

U polufinalu će ići na Aleksandera Zvereva, koji je bio bolji od Ćorića (3:1). Nemac je dočekao priliku da bude među glavnim favoritima za tron, ali je svestan da bi stvari bile mnogo teže da Novak nije doživeo peh sa linijskim sudijom.

- Sve nas je šokirala ta situacija. Niko to nije mogao ni da sluti, on je bio prvi favorit za pehar i delovao je nezaustavljivo. Ipak, nama mlađima ne preostaje ništa drugo nego da ovo sada vidimo kao veliku šansu. Moramo da se fokusiramo na sebe, sagnemo glavu i uradimo ono što je do nas - poručio je Zverev, koji je u 23. godini blizu prvog pehara.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više