START OD SINSINATIJA? Srpski teniseri prijavljeni za Vašington, ali je pitanje da li sezona počinje 14. avgusta

J. J. 20. 07. 2020. u 20:50

ORGANIZATORI turnira u Vašingtonu objavili su preliminarnu listu učesnika, ali je veliko pitanje da li će ATP tur biti nastavljen 14. avgusta.

Foto: M.Vukadinović

Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere nalaze se među igračima koji bi da uzmu učešće na nadmetanju serije 500, međutim, brojni mediji prenose da su u toku pregovori da li sezona može da počne tad, zbog problema oko puta u SAD.

- Najgore bi bilo da otkažemo turnir nedelju dana pred start, kada neki od tenisera već dođu. Rešili smo sva pitanja oko mera opreza i sprečavanja zaraze, ali i dalje postoje problemi oko ulaska u SAD i izlaska, odnosno karantina u nekim zemljama - poručili su iz Vašingtona.

Listu favorita predvode Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, David Gofan, a tu je čak 18 od najboljih 30 igrača sveta. Lajović bi bio 12. nosilac (23. na ATP), a dobru šansu imali bi i Kecmanović (47. na listi) i Đere (80).

Narednih dana trebalo bi da se donese konačna odluka o održavanju popularnog turnira, ali nije isključeno da će sezona, ipak, startovati na mastersu u Sinsinatiju sedam dana kasnije. Nadmetanje iz serije 1.000 preseljeno je na terene Ju-Es opena, koji je odmah potom u rasporedu.

Kompletna američka turneja biće odigrana bez prisustva publike i uz velike mere opreze i zaštite igrača i njihovih trenera. Teniseri iz samog vrha još nisu potvrdili put u SAD, ali bi svakako preskočili seriju 500 u Vašingtonu. Do kraja meseca očekuje se odluka Đokovića, Nadala i Tima oko Sinsinatija i Ju-Es opena. Olakšavajuća okolnost je što u Španiji neće morati u dvonedeljni karantin po povratku iz SAD i nema prepreke da odmah posle njujorškog slema zaigraju i na mastersu u Madridu. n

Pogledajte više