ĐOKOVIĆ POSETIO JAHORINU: Ovde ima dosta sadržaja, naučio sam istoriju planine

O.M.

15. 07. 2020. u 16:48

Najbolji svetski teniser Novak Đoković obišao je danas olimpijsku planinu Jahorinu gde se sastao i sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom

Foto: RTRS

Đokovića i njegovog oca Srđana na Jahorini je dočekao direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić. Zajedno su obišli ski-stazu, koja nosi ime po prvom reketu sveta, kao i ostale atrakcije. Ljevnaić je Novaka upoznao sa svim projektima i planovima koje ovaj turistički centar ima u budućnosti.

Đoković je u neformalnom ćaskanju s Dodikom govorio kako je Jahorina divno mesto za odmor.

- Ne samo zimi, već i preko leta Jahorina nudi dosta sadržaja. Imali smo sat i po vremena uspinjanja peške i Vlado nam je usput ispričao sve o Olimpijskom centru. Znamo čitavu istoriju, kao i sve planove i projekte - kroz osmeh je rekao Đoković.

Na stazi ”Novak Đoković” organizovano je zajedničko fotografisanje, a kao i prethodnih dana tokom posete BiH Đoković nije davao izjave za medije, a pojedinim fanovima je izlazio u susret i s njima se rado fotografisao.

Jedini intervju dao je osnivaču Fondacije za naučna i arheološka istraživanja "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semiru Osmanagiću za potrebe zvaničnog TV kanala fondacije. Iz kratkog isečka vidljivo je da je Đoković bio oduševljen posetom bosanskim piramidama.

- Imam toliko utisaka... Teško je sve sažeti u kratak odgovor. Ako postoji raj na zemlji onda je to ovde... Ima nekoliko mesta u životu koje sam posetio, ali ovde se osećam potpuno ispunjeno. Ovo je vrlo jedinstveno iskustvo za mene. U alternatnom svetu sam preko decenije i bio sam na raznim mestima koja su smatrana za energetska čvorišta i koncentrišu krugove itd. Ovako nešto nisam još doživeo. Nešto slično sam doživeo u Srbiji na planini Rtanj - rekao je Đoković.

Pogledajte više