Menadžer Grigora Dimitrova priznaje “greške” napravljene tokom “Adrija tura”: Disciplina je zakazala

Novosti online 23. 06. 2020. u 13:15

Pojava virusa korona među teniserima koji su, tokom pandemije, učestvovali na “Adrija turu” u Beogradu i Zadru podigla je teniski svet na noge. Posle objave Grigora Dimitrova da je pozitivan na testu za Kovid19 sve kritike slate su na adresu domaćina turnira Novaka Đokovića. Dva dana kasnije oglasio se i Georgi Stoimenov, menadžer bugaskog tenisera.

foto: EPA

- Napravili smo greške i nismo bili dovoljno disciplinovani. Grigor je vrlo pogođen zbog svega što se dogodilo - rekao je Stoimenov bugarskoj televiziji BTV i potvrdio da je većina ljudi koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim negativni posle testiranja, dok je “svega” 20 procenata pozitivno.

Dimitrov, 19. igrač sveta, oporavlja se u Monaku, gde mu je zvanični dom.

- U ponedeljak nije imao simptome. Dan uoči meča, u subotu, osećao se umorno i imao je temperaturu. Nakon što je odigrao prvi ujutru, trebalo je da igra još jedan meč posle podne ali nije mogao. Tada je odlučio da se vrati u Monako i da poseti doktora. U analizama se pokazalo da u organizmu ima prisustvo virusa Kovid19 - rekao je Stoimenov.

Bugarski teniser je učestvovao na “Adria turneji”, kako u prvoj fazi u Beogradu, tako i u drugoj u Zadru. Poslednji meč je odigrao u subotu protiv Borne Ćorića, koji je isto, naknadno se ispostavilo, pozitivan.

Menadžer bugarskog tenisera je odbio da spekuliše o tome kako je došlo do pojave virusa korona na turniru. Do sada je virus otkriven kod petorice učesnika: uz Dimitrova i Ćorića, zaraženi su Viktor Troicki, i treneri Marko Panica i Kristijan Groh. Pozitivna na testu je bila i Aleksandra, trudna supruga Viktora Troickog.

Pogledajte više