ŠTA OVO BI? Hamad Međedović izbačen sa Indijan Velsa kako niko nije mogao ni da sanja

Novosti online 05. 03. 2024. u 07:26

Kada je teniski reprezentativac Srbije Hamad Međedović na samom kraju 2023. osvojio turnir "Sledeća generacija", što su pre njega uradili igrači kao što su Stefanos Cicipas, Janik Siner i Karlos Alkaraz, činilo se da će 2024. početi spektakularno za njega. Ali nova sezona je sve samo ne takva za ovog supertalenta.

Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Međedović je, podsetimo, u drugoj rundi kvalifikacija za Australijan open izgubio od svog starog poznanika, a i takmaca sa pomenute elitne završnice, Abdule Šelbaja, i to u tri seta.

Ove noći se glavnog dela mastersa u Indijan Velsu takođe nije domogao. Ali ne da nije set osvojio, nego je "dogurao" do svega dva gema.

Naime, Hamad Međedović je deklasiran na startu kvalifikacija za ATP turnir u Indijan Velsu: Francuza Igo Grenije ga je pobedio sa čak 6:1, 6:1.

Grenije, koji ima 27 godina, pritom je 146. teniser sveta, a sedam godina mlađi Međedović 119.

Duel im je trajao samo sat vremena, pa će Hamad posle novog rezultatskog neuspeha, koji je doživeo kao 15. nosilac u kvalifikacijama, morati da "okrene novi list", jer 2024. nije počeo kako je sam očekivao, ali ni kako su mnogi to mislili da će biti slučaj posle spektakularne završnice prethodne godine.

-

Ako vas tenis zanima, naravno i Novak Đoković kao njegov najbitniji deo, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više