POBEGAO OD NOVAKOVE OSVETE! Penzionisao se teniser koji je više puta pobedio Đokovića nego što je od Noleta izgubio

Filip Milošević 21. 02. 2024. u 15:59

Ne može mnogo tenisera da se pohvali da su odigrali više mečeva sa Novakom Đokovićem i da imaju veći broj pobeda nego poraza u tim duelima. Jedan sa baš takvim učinkom je danas završio karijeru.

Tanjug/AP

"Novosti" su vam već javile da je Hrvat Ivo Karlović saopštio ovog utorka da se više neće baviti takmičarskim tenisom, bar kada se o aktivnom igranju radi.

U pojedinačnoj konkurenciji ovaj 44-godišnjak je najbolji plasman imao kada je bio 14. na ATP listi, a osvojio je osam titula, mahom zbog svog superiornog servisa. Možda to i ne čudi, ovaj pravi teniski džin (sada penzionerski) visok je 211 centimetara, pa je slao prave gromove, često neodbranjive za rivale.

A od onih protiv kojih je ostvario više pobeda nego što je od njih doživeo poraza je i - Novak Đoković.

Karlović ga je pobedio u dva od tri međusobna, susreta, uključujući i poslednji.

Nole je rešio u svoju korist prvi meč sa Karlovićem, bilo je to na mastersu u Hamburgu 2008, kada je Srbin trijumfovao sa 7:6(3), 6:3. Iste godine, Hrvat se revanširao na mastersu u Madridu, pobedivši takođe u dva seta, i to u dva taj-brejka - 7:6 (4), 7:6 (5).

I, konačno, u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi 2015. godine Ivo Karlović je pobedio Novaka Đokovića posle preokreta sa 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4.

Podsetimo, Karlović (44) je poslednji meč odigrao 2021. godine kada je u prvom kolu Ju-Es opena eliminisan od Andreja Rubljova 6:3, 7:6 (7:3), 6:3.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

Pogledajte više