HRVAT VERUJE U NADALA: I dalje očekujem velike stvari od Rafe

Novosti online 17. 12. 2023. u 18:14

POSLE skoro godinu dana pauze na teniski teren vraća se Rafael Nadal, a tome šta može od njega da se očekuje govorio je Ivan Ljubičić.

Tanjug/AP

"Bik sa Majorke" će nastupiti na turniru u Brizbejnu koji počinje 31. decembra. Bivši hrvatski igrač veruje da Rafa može da bude onaj stari.

- Nadalov povratak neće biti demonstracija stare slave. Artur Fis, francuski teniser, kog pratim kroz federaciju, trenirao je prošle nedelje sa njim u Kuvajtu. Pisao mi je kroz poruke i rekao da Nadal igra na veoma visokom nivou. Jedva čekam da ga vidim u Brizbejnu. I dalje očekujem velike stvari od Nadala - rekao je Ljubičić.

Prognozirao bi i kako bi mogla da izgleda naredna godina kada je "beli sport" u pitanju.

- Trenutno, Janik Siner je Novakov prvi rival. Vidim da je on ispred Alkaraza i Medvedeva. Ali tenis je satkan od momenata i posle zimskih priprema sve kreće od nule. Ipak, Janik je u samom vrhu - zaključio je bivši treći teniser sveta.

Podsetimo, Nadal je poslednji meč odigrao ove godine na Australijan openu i u drugom kolu je izgubio od Mekenzija Mekdonalda. On trenutno zauzima 668. mesto na ATP listi.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

Pogledajte više