ŠPANCI OTKRILI! Evo zbog čega je došlo do sunovrata Karlosa Alkaraza

Novosti online 15. 11. 2023. u 13:55

SVI se pitaju šta se dešava sa Karlosom Alkarazom. Nije to ni bleda kopija onoga momka koji je razbio Novaka Đokovića na Vimbldonu.

FOTO: Tanjug/AP

Mladi teniser ne može više da pobedi ni daleko lošije rangirane igrače od njega i nikome nije jasno zbog čega, osim Špancima. 

Španski mediji su odradili istraživanje. Problem u jačini udarca primetio je i sam Alkaraz, kao i njegov tim, piše španska "Marka". U Bersiju, na nedavno završenom mastersu u Parizu, Španac je eliminisan od Romana Safijulina.

Na tom meču prosek forhenda Karlosa Alkaraza bio je 120 km na sat, dok je bekhend bio na 110 km na sat. Već u Torinu, samo nekoliko dana kasnije, brojke su pale - forhend 117 km na sat, a bekhend 106 km na sat.

Na meču protiv Grigora Dimitrova u Šangaju prosečna snaga udarca mladog Španca spala je na 101 km na sat, što je baš osetan pad.

Karlitos se više ne smeje na terenu, i jasno je da ne uživa u igri.

Mladog Španca naredni meč očekuje protiv Rubljova danas, na kome bi morao da pobedi ukoliko želi da se plasira u polufinale poslednjeg turnira u sezoni. Ali, u kakvoj je formi, teško da može srušiti i načetog Rusa.

Pogledajte više