SVE ZA SRBIJU! Novak Đoković se odlučio na potez kojim potvrđuje da mu je otadžbina u srcu

Novosti online 24. 10. 2023. u 15:33

Novak Đoković ne samo da javno ističe kako mu je nastup za Srbiju u Dejvis kupu jedan od prioriteta, pored pohoda na grend slem trofeje, već je zbog činjenice da je srpska reprezentacija prošla u završnicu pomenutog ekipnog nadmetanja, rešio da dodatno poradi na jednoj stvari koja može da bude ključna za osvajanje "salatare".

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Nole jeste glavni adut Srbije u Dejvis kupu, ali svaki megdan reprezentacija u ovom novom formatu igra se na dve pobede jedne selekcije, pa neretko dublovi na kraju odlučuju (kada se okončaju dva meča u pojedinačnoj konkurenciji).

A kako srpska selekcija više nema u svojim redovima Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl igrača svih vremena, od njegovog povlačanja iz državnog tima "orlovi" se baš i nisu proslavili u nadmetanju muških parova.

Zato je Đoković rešio da na uigravanju srpskog dubla poradi.

I, na predstojećem mastersu u Parizu, kako su to saopštili organizatori tog ATP turnira, Đoković će u glavnom gradu Francuske igrati ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i u paru sa Miomirom Kecmanovićem. 

Oni su najlošije rangirani par od prijavljenih, jer tandem Đoković - Kecmanović i nema svoje mesto na ATP listi dubl igrača, dok su ispred njih, kao 1144. na svetskom rangiranju Sebastijan Baez i Lorenco Muzeti. Prvi favoriti su (treći igrači sveta u dubl konkurenciji) Ivan Dodig i Ostin Krajičen, drugi nosioci Vesli Kolhof i Nil Skupski, treći Rohan Bopana i Metju Ebden i tako dalje.

Dejvis kup - raspored, rival

Podsetimo, završni turnir Dejvis kupa će se održati u novembru u španskom gradu Malagi, a četvrtfinalni rival naše reprezentacije biće 23. 11. 2023. Velika Britanija, koju će predvoditi trostruki grend slem šampion.

Britanci su na završni turnir prošli pobedama nad Australijom, Švajcarskom i Francuskom (igrali su na svom terenu, u Mančesteru), dok je Srbija bila druga u grupi C, jer je u Španiji pobedila Južnu Koreju i reprezentaciju domaćina lišenu pomoći Karlosa Alkaraza, a onda izgubila od pobednika grupe, Češke.

Pobednik meča Srbija - Velika Britanija u polufinalu će igrati sa boljim iz duela Italija - Holandija. U preostalim polufinalnim duelima sastaju se Kanada - Finska i Češka - Australija.

A u Parizu...

Što se singla tiče, Nole, koji nije igrao ove sezone od osvajanja Ju-Es opena, jurišaće i na parisku krunu, koju je osvajao već šest puta. Prošle godine Đoković je izgubio u finalu od Danca Holgera Runea. 

Masters u Parizu počinje 30. oktobra.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

Pogledajte više