SRBIJA MU JE SVE! Novak Đoković se odlučio na potez kojim samo potvrđuje da mu je otadžbina u srcu

Novosti online 18. 10. 2023. u 20:39

Novak Đoković ne samo da javno ističe kako mu je nastup za Srbiju u Dejvis kupu jedan od prioriteta, pored pohoda na grend slem trofeje, već je zbog činjenice da je srpska reprezentacija prošla u završnicu pomenutog ekipnog nadmetanja, rešio da dodatno poradi na jednoj stvari koja može da bude ključna za osvajanje "salatare".

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Naime, iako Nole jeste glavni adut Srbije u Dejvis kupu, svaki megdan reprezentacija u ovom novom formatu igra se na dve pobede jedne selekcije, pa neretko dublovi na kraju odlučuju, kada se okončaju dva meča u pojedinačnoj konkurenciji.

A kako srpska selekcija više nema u svojim redovima Nenada Zimonjića, jednog od najboljih dubl igrača svih vremena, od njegovog povlačanja iz državnog tima "orlovi" se baš i nisu proslavili u nadmetanju muških parova.

Zato je Đoković rešio da na uigravanju srpskog dubla poradi.

I, na predstojećem mastersu u Parizu, kako su to saopštili danas organizatori tog ATP turnira, Đoković će u glavnom gradu Francuske igrati ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i u paru sa Miomirom Kecmanovićem. 

Podsetimo, završni turnir Dejvis Kupa će se održati u novembru u španskom gradu Malagi, a četvrtfinalni rival naše reprezentacije je Velika Britanija.


Srbija će na tom turniru jurišati na pehar, a Đoković bi trebalo da igra u dublu, s tim što mu je dosadašnji partner u reprezentaciji bio Nikola Ćaćić.


Što se singla tiče, Nole, koji nije igrao ove sezone od osvajanja Ju Es opena, jurišaće i na parisku krunu, koju je osvajao već šest puta. Prošle godine Đoković je izgubio u finalu od Danca Holgera Runea. 

Masters u Parizu počinje 30. oktobra.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača 

Pogledajte više