SPOR ZBOG STANA I PARA: Goranov grend slem na sudu

Slavni teniser Goran Ivanišević, Novakov trener, tužio je bivšu suprugu, model Tanju Dragović, da mu je uzela novac sa računa.

Foto: Profimedia

Goran Ivanišević, koji je po zaradi dvadeset i deveti teniser u svetu, u sporu je sa bivšom suprugom, modelom Tanjom Dragović koju optužuje da je ispraznila račun sa parama koje je zaradio na tenisu. Maratonski spor se vodi na sudu u Zagrebu, a Ivanišević želi poništiti i darovni ugovor kojim je Tanja Dragović deo stana koji su zajedno stekli prepisala na njihovu kćerku. Slavni teniser, sada trener Novaka Đokovića, traži od bivše supruge deo imovine i navodnu pozajmicu od 2,5 miliona evra, a dodatno se sve zakomplikovalo kada ga je bivša supruga optužila za nasilje u porodici.

Sud će očito na kraju razmrsiti tu sagu o imovini, a oni koji dobro znaju Gorana Ivaniševića tvrde da je u životu bio često naivan kada je u pitanju novac. Da navodno izbegne izvršenje zbog pokretanja stečaja Goranove firme „Sport lajn“, novce je stavio na račun od Tanje Dragović i tu su počeli problemi. U braku su stekli i veliki stan u centru Zagreba koji je ostao Tanji Dragović, a šta se događalo sa novcem moraće da presude sudije. U međuvremenu se Goran ponovo oženio za radijsku voditeljku Nives Ivanišević sa kojom je dobio sina, a njegova deca, sin i kćerka su ostali kod majke, koja se takođe udala za muzičara Vlahu Arbulića sa kojim ima i sina.

Sada Ivaniševići stanuju u luksuznom stambenom kompleksu u samom centru grada gde je cena kvadrata 10.000 evra, a Tanja Dragović je otvorila prodavnicu kozmetičkih proizvoda koja dobro posluje. Ali stari problemi koji su vezani uz novac su ostali, jer Ivanišević smatra da je pokraden i da je Tanja Dragović prisvojila novac koji je on zaradio.

Goran je za vreme karijere zaradio 19,5 miliona dolara samo na teniskim terenima i gotovo 40 miliona od sponzora. Ulazio je i u neke projekte sa stanovima u Splitu, ali nisu bili uspešni. Kada je brak pukao, stan od 210 kvadrata pripao je Tanji, kao i druge nekretnine koje su kupljene Goranovim novcem. Tu je i penthaus od 434 kvadrata i tri garaže, a bivša supruga imala je i neke deonice koje je Goran kupio, ali ih je darovnim ugovorom dao Tanji. Na kraju je Goran ostao bez ičega. Tako ironično, nakon napisa u medijima, poručuje „onog trenutka kada sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio pre i tokom braka, koje je T. D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam i porodični nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i neki grend slem“.

Tako se „slučaj Ivanišević“ sa sportskih terena, nakon što je nedavno Goran uspešno operisao koleno, preselio sa sportskih strana u novinama u crnu hroniku. Reč je o velikoj vrednosti i imovine i potraživanja u novcu koji je očito on zaradio, a kako će presuditi sud ostaje da se čeka. Tanja Dragović tvrdi da je bila pozvana od strane policije da da iskaz i da joj je imovina blokirana, uz tvrdnju da je uplašena za vlastitu bezbednost.

Pogledajte više