ĐOKOVIĆ U POLUFINALU SINSINATIJA: Srbin bacio na kolena nemoćnog Amerikanca

A. I. 19. 08. 2023. u 02:54 >> 04:12

NOVAK Đoković je slavio protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju sa 2:0 (6:0, 6:4) te ga u polufinalu čeka duel sa Aleksandrom Zverevom.

Profimedia


Nastavio je Novak Đoković da "melje" rivale u Sinsinatiju. Nakon dve godine pauze na američkoj turneji vratio se Srbin i došao do polufinala mastersa u Sinsinatiju. 

Nemoćan je bio Tejlor Fric, deveti nosilac na turniru, koji je samo mogao da se pokloni motivisanom Srbinu. Duel koji su odigrali izgledao je kao lakši sparing trening, a ne četvrtfinale mastersa. 

Motivisano je otpočeo meč Đoković, a sa druge strane u njega je nervozno ušao Fric koji je rivalu lošim servisima poklonio tri brejka. Novak ne bi bio najbolji teniser svih vremena da te greške nije surovo kaznio, te nakon samo 20 minuta igre vodio je Srbin 1:0 u setovima. 

Zanimljivo je da je Fric 12. igrač iz top 10 koji je protiv Đokovića dobio "krompir" (set bez dobijenog gema) 

Zadrhtala je na startu drugog seta Đokoviću ruka, napravio je dve duple servis greške, iskoristio je to Fric da napravi brejk, koji je potom i potvrdio. 

Strpljivo je svoju priliku čekao Novak, u osmom gemu napao je servis rivala, terao Frica na greške i došao do brejka i izjednačenja u drugom setu - 4:4. 

Kvalitet je pokazao Đoković do kraja i nakon sat vremena i jednog minuta igre plasirao se u polufinale Sinsinatija. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - TEJLOR FRIC 6:0, 6:4

6:4 - Kada je bilo najpotrebnije videli smo pravu igru Novaka Đokovića koji je rivala terao na greške i tako došao do novog polufinala u karijeri. 

5:4 - Pretio je Fric da ponovo može do brejka. Imao je 30:15, a onda je usledila sjajna razmena, a potom još bolji ritern Đokovića koji dolazi do gem lopte koju koristi. Pritisak je potom bio na Fricu koji je servirao za ostanak u meču.  

4:4 - Terao je Đoković Frica na greške, došao do dve brejk lopte, a potom sjajnim riternom naterao je Srbin Amerikanca da pošalje loptu u mrežu - brejk! 

3:4 - Kada god se igraju duge razmene kao pobednik iz njih izlazi Novak Đoković. Srbinu je ipak dosta teže da dođe do poena u drugom setu. Pri rezultatu 30:0 u sedmom gemu još jednom pravi duplu servis grešku - treću u setu. Ipak, nakon toga sjajan servis i dve gem lopte. Koristi prvu osvajač 23 grend slem turnira. 

2:4 - Održavao je Fric prednost stečenog brejka. 

2:3 - Iz drugog servisa Đoković je uspeo da prevari rivala povede 30:0, a potom dođe do tri gem lopte. Koristi prvu Srbin i "nulom" ostaje u drugom setu. 

1:3 - Propustio je lepu priliku da iz defanzive dođe do brejk lopte Đoković. Na 30:30 poslao je skraćenu lopticu, ali pravo u mrežu, potom je na mreži pogrešio Fric - izjednačenje. Sačuvao je svoj servis Amerikanac. 

1:2 - Upisao je Đoković prvi gem u drugom setu. 

0:2 - Sada lagano potvrđuje Fric brejk i dolazi "nulom" do potvrde brejka 

0:1 - Sada Đoković u uvodnom gemu drugog seta pravi dve suple servis greške. Brejk prilika za Frica. Koristi je Amerikanac koji nakon duge razmene 1:0. 

PRVI SET 6:0 

6:0 - Novi gem u kome Đoković ima brejk loptu, a nakon 20 minuta igre i 1:0 u setovima. 

5:0 - Nestvarno zvuči da Novak Đoković u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju protiv domaćeg tenisera i devetog nosioca, vodi sa 5:0 i to nakon svega 16 minuta igre 

4:0 - Nastavio je sa lošim servisima Fric. Ponovo pravi duplu servis grešku kojom Đokoviću daje brejk priliku, a Srbin je ponovo koristi. 

3:0 - Pokušao je potom da vrati brejk Tejlor Fric, imao 30:30, ali više od toga nije mogao, sjajnim forhendom Đoković potvrđuje brejk. 

2:0 - Sa dve duple servis greške otvorio je Fric svoj servis gem, a potom je Đoković došao do dve brejk lopte, koristi prvu Srbin. 

1:0 - Prvi će na servisu večeras biti Novak Đoković. Probao je na startu meča da diktira tempo Fric, ali se za sve pitao Đoković koji je vezao četiri poena i "nulom" došao do uvodnog gema. 

UOČI MEČA ĐOKOVIĆ - FRIC

Ovo će biti sedmi put da se sreću Đoković i Fric. Novak je tri puta slavio na šljaci (Monako, Madrid, Rim) i isto toliko puta na tvrdoj podlozi.

RASPORED MEČEVA DANAS U SINSINATIJU

Pre duela Srbina i Amerikanca od jedan sat iza ponoći na terenu će se naći Arina Sabalenka (Belorusija) i Uns Džabir (Tunis) i posle derbija u ženskom delu žreba igraće Đoković i Fric. 

U dnevnom terminu igraće Iga Švjontek (Poljska) - Marketa Vondroušova (Češka), pa Hubert Hurkač (Poljska) i Aleksej Popirin (Australija), a onda Karlos Alkaraz (Španija) i Maks Pursel (Australija) i njihov okršaj neće početi pre 21 čas po našem vremenu.

Đoković je u prethodnom kolu prošle noći od četiri časa posle ponoći igrao sa Monfisom, a Dušan Lajović je bez osvojenog poena u prvom setu predao meč Amerikancu. Predao je Dušan meč Fricu pri vođstvu Amerikanca od 5:0 u prvom setu. Izgubio je naš teniser 20 poena u nizu i rešio da odustane.

Boljeg iz meča Đoković - Fric u polufinalu čeka bolji iz duela Aleksander Zverev (Nemačka) - Adrijan Manarino (Francuska).

FRIC OPTUŽIVAO ĐOKOVIĆA DA LAŽIRA POVREDU  

Američki teniser prozivao je Novaka u nekoliko navrata da je lažirao povredu. 

Prvi put se to desilo nakon šesnaestine finala Australijan opena 2021. godine, kada je srpski teniser imao sigurno vođstvo (2:0), a potom se povredio. Međutim, Amerikanac je tada smatrao da je povreda bila lažirana.

FOTO: AP

- U petom setu je delovao dobro… Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra, rekao je tada Fric.

Taj trend je nastavio i prethodne godine pred Ju-Es open, kada je izjavio da mu je drago što Đoković ne igra na poslednjem grend slemu.

- Ništa novo, napadaju me zato što sam se našalio da je Novak bolji od svih nas. Problem sa transkriptima u medijima je što je to samo sirov tekst i nije jasan način na koji se stvari izgovore. Ono što sam rekao u šali više je delovalo kao kompliment Novaku nego bilo šta drugo, pravdao se posle Fric.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve 

Pogledajte više