"NE SEĆAM SE KADA SAM SE OSEĆAO OVAKO JADNO!" Novak Đoković bez dlake na jeziku posle meča sa Hurkačom

Novosti online 10. 07. 2023. u 17:09

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pobedivši Huberta Hurkača, posle čega mu je, sa pravom, laknulo.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je savladao Hurkača posle dvodnevne, velike borbe, posle čega je najpre ovako reagovao:

- Najpre velike čestitke Hubertu, odigrao je neverovatan meč. Nije imao sreće danas, ali ne sećam se kada sam se poslednji put osećao jadno u servis-gemovima rivala. Igrao je zaista izvrsno. A kada se igra na najbržoj podlozi u ovom sportu, onda dobri serveri imaju prednost. Nije baš bio meč za uživanje, ali u važnim mečevima sinoć uspeo sam da "prelomim". Mogao je ovaj meč da ode i u drugom pravcu... 

Na konstataciju voditelja programa da je prošlo deset godina otkako je poslednji put izgubio na Centralnom terenu Vimbldona, Novak je ovako reagovao:

- Kada god pobedim, sledeći put izađem na teren sve sigurniji i nadam se da će taj niz biti nastavljen.

U 14. četvrtfinale Vimbldona čeka ga Rus Andrej Rubljov, koji je dan ranije u pet setova nadigrao Aleksandera Bublika.

- On (Rubljov) je drugačiji igrač od Hurkača, sigurno. Snažne udarce ima, sa osnovne linije ima razoran forhend, voli da odatle diktira tempo, ali da ne pričam o taktici  i otkrivam previše (smeh), sačuvao bih to, ipak, za sebe. Svakako da moram da budem spreman. Teško je reći da će biti teže nego ovo što sam iskusio juče i danas, ali Rubljov se nada da će ući u svoje prvo vimbldonsko finale, a ja se nadam da neće - uz osmeh je zaključio Novak Đoković.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve o njemu, Vimbldonu, a i generalno tenisu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim dobrom ste mestu.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

Pogledajte više