"BILO JE BAŠ FRUSTRIRAJUĆE!" Novak Đoković "pecnuo" organizatore Vimbldona: Stvarno, ono nije bilo dobro

Novosti online 03. 07. 2023. u 18:33

Novak Đoković je prebrodio burno prvo kolo Vimbldona 2023, pa sumirao utiske na sebi svojstven način.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, uz 77 minuta pauze zbog loše procene sudije i organizatora, Nole je pobedio Pedra Kačina i prošao u drugu rundu grend slema u Londonu.

- Bilo je stvarno frustrirajuće da publika toliko čeka da izađemo ponovo na teren. Uslovi, stvarno, nisu bili dobri. Bilo je jako klizavo kada je krov bio zatvoren. Ali, čim se krov otvorio, bilo je daleko bolje. Znate, ovaj teren... ovo je "sveti gral" tenisa, uvek se tu nešto posebno desi (osmeh). A ja uvek kada izađem ovde, obično izađem s reketima, ne s peškirom, kao sada. Ali, dobro smo se zabavili tada. Dobar je osećaj bio, nadam se da su i ostali uživali - rekao je Nole o svom nesvakidašnjem "nastupu" između dva seta.

Povratak na Vimbldon mu je i ovoga puta vrlo emotivan.

- Toliko godina se vraćam ovde, gde sam 2011. ostvario san iz detinjstva. Svake godine se povežem se sa malim dečakom koji je sanjao u Srbiji da ovde osvaja titulu. Nijedan meč ovde ne doživljavam olako i zaista sam blagosloven što sam ponovo tu - rekao je Nole.

Potom je pohvalio argentinskog rivala:

- Mislim da Pedro zaslužuje veliki aplauz za svoju partiju danas. Naročito u trećem setu, bio je odličan na servisu, pogađao uglove, nije uopšte bilo lako oduzeti mu servis. U taj-brejku sam ja počeo bolje, što mi je pomoglo da ga osvojim. Ovo mi je bio prvi put da igram s njim, on tek dolazi, vrlo je snažan. Naravno da on igra bolje na šljaci, ali pokazao je da je nezgodan. Meni je uvek prvi meč na travi malo nezgodan, jer je ta podloga vrlo specifična. Potrebno je više vremena da se na nju prilagodite, ali idemo korak po korak. Nadam se da će svaki naredni meč biti sa većim nivoom mog tenisa - zaključio je Novak Đoković.

Naredni Đokovićev rival je, za mnoge, neočekivan - a za to se pobrinulo jedno tenisko iznenađenje prvog radnog dana na Vimbldonu 2023.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

Pogledajte više