AU, ŠTA ĆE NA OVO REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ? Karlos Alkaraz se oglasio nakon povratka na prvo mesto ATP liste

Novosti online 25. 06. 2023. u 20:33

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da je srećan što će Vimbldon dočekati kao prvoplasirani na ATP listi, prenose britanski mediji.

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je osvojio turnir u Kvinsu, pošto je danas u finalu savladao Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4. Španac će od sutra zvanično ponovo biti najbolji teniser sveta.

- Biti ponovo prvi, posebno na Vimbldonu. Ali još jednom, to ne bi bilo moguće da nemam takvu podršku mojih ljudi, navijača. Početak nije bio idealan, kretanje nije bilo idealno. Moram i dalje da učim, ali na kraju nedelje je bilo neverovatno. Doći na Vimbldon, u ovakvoj formi, kao prvi je odlično, rekao je Alkaraz i dodao:

- Tenis je moj život, sve. Oduvek sam želeo da igram na ovakvim turnirima. Uživam u svakom trenutku na terenu, pogotovu pred ovako divnom publikom. Uživamo, publika koja gleda takođe, istakao je Alkaraz.

Istakao je Španac da gleda snimke svojih protivnika.

- Gledao sam prvo video snimke mojih protivnika, a kasnije, imao sam mnogo vremena da gledam, da naučim od najboljih igrača na svetu, Endija, Rodžera, Đokovića. Znate, trenutno smo na travi i hteo sam da vidim najbolje igrače na travi, koji se najbolje kreću. Rodžer i Endi su po meni najbolji kada je u pitanju kretanje na travi. Želeo sam to isti kao oni. Ne pričam o Đokoviću, jer on kliže na travi kao da je šljaka, a to nije moj slučaj. Ali pokušavam da u svoju igru ubacim iste stvari koje imaju Rodžer i Endi na travi - otkrio je prvi teniser sveta.

Podsetimo, titulu na Vimbldonu brani Novak Đoković. Turnir počinje 3. jula, i trajaće do 17. jula.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

Pogledajte više