DEO MENE NEĆE OPET OSTATI U SVLAČIONICI: Novak Đoković obećava veliku borbu protiv Alkaraza

Ceo turnir sveo se na jedan meč, toliko iščekivani duel između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, dvojice trenutno najboljih tenisera na svetu, u susretu koji je "poranio" za jedan stepenik, u finalu pre finala, polufinalnom dvoboju Rolan Garosa u koje će sutra (petak) biti uprte oči cele teniske planete.

FOTO: Tanjug/AP

Turniri i njihova publika žive za ovakve mečeve. Odigraće se, naravno, u nedelju i finale, sa najzvučnijim ulogom u vidu trofeja, ali mnogo toga na tom putu rešiće se dva dana ranije. Ako ništa drugo, odlučiće se ko je od njih dvojice, Noleta i Karlitosa, bolji u teniskom ringu.

- Trenutno je broj 1 na svetu. Stvarno igra vrhunski tenis. Za tako mladog igrača, igra veoma zrelo, a zrelo se ponaša i na terenu – odgovorio je Novak na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije na Rolan Garosu, u najavi ove teniske poslastice.

U svakom slučaju, Novak ne bi smeo da ponovi greške s početka prethodnog meča protiv Hačanova, kada je, po sopstvenom priznanju, odigrao možda i najgori prvi set na ovom turniru.

- Uvek moraš da pokušaš da budeš najbolji u datom trenutku. Sve je do tada išlo u odličnom smeru, a onda sam u tom meču izašao na teren tako što je verovatno deo mene ostao u svlačionici – plastično je objasnio ovu situaciju srpski teniser.

U tom meču je imao priliku za "popravni".

- Dešava se to. Dobra stvar kod grend slem turnira je to što, čak i ako izgubite prve setove, i dalje imate šansu da pobedite – razmišlja Nole.

Ali, protiv Alkaraza teško da će imati drugu priliku, ukoliko od starta ne bude "zagrizao" maskimalno i ne bude "izveo" sebe na vreme iz svlačionice na legendarnu šljaku "Šatrijea". Jasno mu je šta ga čeka.

- Analiziraću svoju igru s timom, da bih se bolje pripremio za naredni izazov, jer svakako treba bolje da počnem u polufinalu – zna i sam Đoković.

S druge strane, kad bude onakav kao u taj-breku koji je furiozno dobio sa čak 7:0, retko ko može da mu naudi, pa ni Alkaraz.

- U taj-brejku je format takav da je svaki poen važan i može da odluči. To je pitanje mentaliteta. Fokusiran sam samo na svaki sledeći poen. Imao sam sreće što sam tokom cele karijere imao veoma dobar skor u taj-brejkovima. To znaju moji protivnici, znam to i ja. To mi mentalno dobro služi. Ulazeći u svaki sledeći taj-brejk, znam da ću možda imati tu prednost, pa pokušavam da je iskoristim – poručio je Novak, a to iskustvo dosta će značiti i za meč protiv Španca.

Ako neku pouku iz prethodnog meča može da izvuče, to je da je svakako sposoban za velika dela.

- Važno je pobediti u meču u kom ste gubili, a onda se vratili. To je posebno bitno u kasnijim fazama grend slema protiv vrhunskih igrača. To zaista shvatam kao pozitivnu stvar – svestan je i sam.

Sve u svemu, zadovoljan je. Plasman u polufinale Rolan Garosa smatra velikim uspehom, ali zna šta i koliko može.

- Samokritičan sam, ali sam i zadovoljan rezultatom. Moram da budem. Ovo je polufinale grend slema, i to je tačno tamo gde želim da se nađem. Nadam se da ću moći da ostvarim još jednu pobedu u petak – veli Nole i obećava ovog puta svoje najbolje izdanje.

Pogledajte više