''BILO BI GLUPO OTPISIVATI ĐOKOVIĆA'' Bivši Novakov trener pred Rolan Garos veruje u Srbina

Novosti online 23. 05. 2023. u 12:15

Legendarni nemački teniser i trener Boris Beker izjavio je da je Novak Đoković uvek favorit za osvajanje trofeja na grend slem turnirima, prenosi britanski Gardijan.

Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Đoković je juče zvanično izgubio prvo mesto na ATP listi, a srpski teniser je trenutno treći igrač sveta. Ispred Đokovića su Španac Karlos Alkaraz i Rus Danil Medvedev.

- Bilo bi glupo da neko otpiše Đokovića. Šljaka nije njegova omiljena podloga, ali u poslednjih nekoliko godina uspeo je da postigne formu baš za Rolan Garos. On će uvek da bude jedan od favorita za osvajanje grend slema sve dok je zdrav i dok bude želeo da igra - rekao je Beker.

On je dodao da Đoković ne dobija "svu ljubav i poštovanje koje bi trebalo da ima''.

- Đoković je vrlo otvoren, razgovorljiv čovek, koji ponekad deluje kao teniska mašina. Međutim, kada nije na terenu, prilično je šarmantan. Sa njim možete da razgovarate o poslu, politici, muzici, dobar je momak. On je takođe pravi istoričar tenisa. Shvata ko je bio ovde pre njega i želi da ostavi svoj trag. To je već učinio - rekao je Beker i dodao:

- Đoković je i perfekcionista, kao i sve superzvezde. Želi da odigra savršen meč, što se možda dogodilo jednom ili dva puta u njegovoj karijeri.

On je podsetio da je prošle godine iz zatvora pratio finale Vimbldona u kome je Đoković pobedio Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3). Beker je proveo u britanskom zatvoru osam meseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrednih skoro tri miliona evra u nameri da izbegne otplatu dugova.

- Bio sam jako emotivan kada se to dogodilo. Bio je to fantastičan podvig, a budući da se radi o mom prijatelju, veoma me razveselio - zaključio je Beker, koji je trenirao Đokovića tri godine.

BONUS VIDEO: Milojević: Koliko smo uložili toliko i dobili

Pogledajte više