ŠTA JOJ JE ONA KRIVA? Ukrajinka izgubila od Beloruskinje, pa pokazala koliko ih mrzi (VIDEO)

Novosti online 27. 04. 2023. u 10:01

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina juče se susrela sa Beloruskinjom Aleksandrom Sasnovič na meču VTA turnira u Madridu.

FOTO: AP/Tanjug

Svitolina je poražena od 47. igračice sveta sa 6:4, 7:5, ali rezultat je u senci novog skandala.

Inače, Ukrajinka i supruga Gaela Monfisa se tek početkom aprila vratila na teniske terene nakon godinu dana pauze zbog porodiljskog odsustva.

Od tada je odigrala četiri meča, ali očito je da nije u formi, pa je dobila samo jedan i to na ITF turniru. Tada je pobedila sa 6:4, 6:2 Gabrielu Ruse.

Svitolina je u sredu odigrala peti meč od povratka. U prvom kolu VTA 1000 turnira u Madridu susrela se sa Beloruskinjom Aleksandrom Sasnovič i nije imala šanse 4:6, 5:7.

A posle meča se desilo ono o čemu bruji ceo svet. Svitolina je odmah prišla sudiji, pružila ruku i zahvalila na vođenju meča, potpuno ignorišući svoju rivalku. Nije je pogledala, naravno ni pružila ruku.

Iako beloruski i ruski sportisti nemaju apsolutno nikakve veze sa ratom u Ukrajini, ogorčena teniserka ih posmatra kao neprijatelje i smatra da ih treba izbaciti iz svih takmičenja.

- Zašto bi se ruskim i beloruskim sportistima pružala prilika, kada njihove vlade otimaju šansu nevinim ljudima i sportistima - napisala je nedavno Svitolina na svom Instagram profilu.

Kada je počeo rat u Ukrajini, Svitolina je među prvima digla glas protiv kolega i koleginica iz Rusije i Belorusije. Odmah je poručila da nema nameru da se takmiči protiv rivalki iz pomenutih zemalja sve dok one mogu da koriste nacionalne simbole.

Nesportski potez Svitoline pogledajte na 4:45.

Pogledajte više