REPUBLIKA SRPSKA ZADIVILA SVET: Ono što se desilo u Banjaluci je u senku bacilo i moćan turnir u Barseloni

Novosti online 23. 04. 2023. u 20:50

DUŠAN Lajović je senzacionalno osvojio turnir "Srpska open 2023", maltene istovremeno kada i Karlos Alkaraz nadmetanje u Barseloni, ali se pritom desilo nešto vrlo interesantno.

Ilustracija

Podsetimo, Lajović i Andrej Rubljov su odigrali spektakularan završni meč za trofej u Baanjaluci, dok je, sa druge strane Španac sa 6:3, 6:4 savladao Stefanosa Cicipasa u duelu za pehar na ATP turniru čiji je domaćin bila Barselona.

Ono što je posebno zanimljivo to je da je "Duciju" bio teži put do titule na turniru iz slabije, "serije 250", nego Alkarazu na na takmičenju iz "serije 500".


Evo protiv koga je sve Lajović igrao da bi osvojio titulu, i koji su rejting imali ti igrači, a protiv koga Alkaraz na "duplo jačem turniru":

Lajovićevi suparnici u Banjaluci bili su:

Filip Krajinović 74. na ATP listi
Gregoar Barere 57.
Novak Đoković 1.
Filip Kecmanović 33.
Andrej Rubljov 6.
---
Prosečna jačina rivala: 34,2. mesto na ATP listi

Alkarazovi suparnici u Barseloni:
Nunjo Borhes 79.
Roberto Bautista-Agut 25.
Alehandro Davidovič Fokina 38
Danijel Evans 26.
Stefanos Sicipas 5.
---
Prosečna jačina rivala: 34,6. mesto na ATP listi

Na putu do "krune iz serije 500" Alkaraz je pobedio samo jednog igrača iz Top 10, i nijednog drugog od 20 najboljih. Lajović je, sa druge strane, savladao dvojicu iz Top 10 ne bi li došao do svoje druge ATP titule u karijeri, prve posle Umaga (2019.).

Pritom, snaga "Ducijevih" rivala i ono što su Novak i Đorđe Đoković učinili "preselivši" turnir iz Beograda u Banjaluku (nakon isticanja privremene licence koju je imalo nadmetanje u glavnom gradu Srbije) dovoljno svedoče koliko i kakvo se tenisko čido desilo u Republici Srpskoj u poslednjih sedam dana.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 
Pogledajte više