ŠTETA, ŠTETA! Filip Krajinović imao meč loptu protiv velikog favorita, ali ispao u Monte Karlu!

Novosti online 10. 04. 2023. u 20:59

Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je od Roberta Bautiste-Aguta u prvom kolu mastersa u Monte Karlu. Španac je posle preokreta trijumfovao sa 5:7, 7:6(10), 6:1.

FOTO: AP

Ovaj teniski megdan između Srbina, 78. na ATP listi, i njegovog rivala koji je tačno 50 pozicija bolje plasiran, trajao je maltene tri sata, 173 minuta.


Krajinović je bolje otvorio meč i već u trećem gemu oduzeo servis protivniku. Španski teniser se vratio u osmom gemu i uzvratio "udarac". Pri rezultatu 5:5 srpski teniser je "oduzeo servis" protivniku i sigurnim uvodnim udarcima u poslednjem gemu osvojio tu deonicu.
U drugom setu oba tenisera nisu iskoristila brejk šanse, zbog čega se igrao taj-brejk, tokom kog su Španac i Srbin jedan drugom oduzimali servise. Pri rezultatu 9:9 Krajinović je osvojio poen i došao do meč lopte, ali...

Tada kao da mu je ponestalo snage.

Bautista-Agut je pad u igri našeg reprezentativca iskoristio i sa tri uzastopna poena osvojio taj set.
U trećem je Španac, na krilima ovog ključnog preokreta, napravio dva brejka u prva četiri gema i tako lako poveao sa 4:0. Do kraja je sigurno servirao za trijumf.


Bautista-Agut u drugom kolu igra protiv boljeg iz meča u kome se u utorak sastaju Aleksandar Zverev i Aleksander Bublik.

ATP Monte Karlo - Kad i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, Đoković je turnir u Kneževini osvojio dva puta, ali ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine.

Osvajač 22 grend slem titule je slobodan u prvoj rundi, a u drugom kolu će Đoković igrati 186. sa ATP liste, Rusa Ivana Gakova, i to u ne baš idealnom terminu.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

Pogledajte više