SKANDAL DRMA TENISKI SVET: Ukrajinka videla Beloruskinju i dobila napad panike

Novosti online 14. 03. 2023. u 10:02

NOVI skandal potresa teniski sport.

Foto AP

Naime, Lesija Curenko je juče predala meč Beloruskinji Arini Sabalenki. Zvanični razlog je bio napad panike kod Ukrajinke jer je morala na megdan Beloruskinji. I ne samo to, Curenko je napala direktora VTA Stiva Sajmona zbog odnosa prema teniserkama iz Ukrajine.

- Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom VTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutna šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu - rekla je Curenko, a ubrzo se oglasio nekada najbolji ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov, koji je otišao na ratište.

Nedavno je Dolgopolov šokirao svet snimcima koji svedoče da vežba bombardovanje dronom, a sada je želeo da podrži bivše koleginice.

- Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu - napisao je Dolgopolov.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

Pogledajte više