ĐOKOVIĆ ČUO KATASTROFALNE VESTI IZ AMERIKE: Novak izgubio u Dubajiu, pa dobio poruko od senatora sa Floride koja mu se neće svideti

Novosti online 04. 03. 2023. u 08:20

NOVAK Đoković je izgubio polufinale Dubajia od Danila Medvedeva, ali tu nije kraj lošim vestima za srpskog tenisera.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako sada stvari stoje Đoković neće moći da se takmiči na prolećnim turnirima u SAD. Srbin zatražio je od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji protiv virusa korona, kako bi u narednom periodu mogao da se pojavi na turnirima u Indijan Velsu (Kalifornija) i Majamiju (Florida), ali nije dobio dozvolu za tako nešto.

To je na svom Tviter profilu otkrio senator sa Floride Rik Skot. Državna bezbednost odbila je zahtev srpskog tenisera. Sada je pred Novakom samo jedna opcija - da ga "pomiluje" američki predsednik Džo Bajden i da nakon njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD.

Da li će se to desiti ostaje da se vidi u narednim danima, a teniska javnost u Americi već je počela da vrši pritisak na američkog predsednika.

Inače, Novakov nastup na jesenjoj turneji po SAD nije pod znakom pitanja, jer su najave da će u maju biti ukinute sve provere kada je reč o vakcinisanim i nevakcinisanim osobama koje žele da uđu u SAD. Tada neće biti prepreke da Novak otputuje u Ameriku i na prestižnim turnirima nastavi da osvaja trofeje.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više