KO BI OVO OČEKIVAO? Amerikanci priznali grešku i šokirali Novaka Đokovića

Novosti online 28. 02. 2023. u 08:10

Novak Đoković je juče postao i zvanično najbolji teniser sveta svih vremena.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Srbin je prestigao Štefi Graf po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste i sada je tu usamljen sa 378 sedmica, stiglo mu je i jedno neočekivano priznanje.

Amerikanci su rešili da okrenu ploču i pohvale najboljeg srpskog tenisera, pa je tako na zvaničnom nalogu Ju-Es opena na Instagramu osvanula zanimljiva objava. Na fotografiji na kojoj se nalazi Novak Đoković napisano je:

- Upitali smo AI (veštačku inteligenciju) da nam nacrta jednog od najboljih tenisera ikada? Ovo su rezultati - a u opisu slike stoji "veštačka inteligencija zna".

Ovo je oduševilo, ali i ostavilo bez teksta Novaka koji se zahvalio uz dva stikera - onaj na kom ruka udara o ruku simulirajući pozdrav i uz srce.

Podsećanja radi, prošle godine Đoković nije smeo da igra na Ju-Es openu zbog pravila o zabrani ulaska nevakcinisanih stranaca u Sjedinjene Američke Države, a i ove godine veliko je pitanje da li će imati pravo da nastupa "preko bare". Bilo kako bilo, Amerikanci su shvatili da su pogrešili i odali priznanje Srbinu.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

Pogledajte više