KO SE PONAŠA KAO BIK, A KO JE OSETLJIV: Novakov rival iz grend slem finala otkrio kakvi su, zapravo, Đoković, Federer i Nadal

Novosti online 21. 02. 2023. u 22:10

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer ne samo da su tema navijačkih prepucavanja ko je od njih najbolji teniser svih vremena, već o čuvenom triju ovih dana govore i neki učesnici nedavnih grend slem turnira.

Tanjug/AP

Jedan od njih je Italijan Mateo Beretini, koji je  izjavio da je impresioniran Đokovićevom motivacijom, ali se osvrnuo i na njegove najveće suparnike u "belom sportu".

Srpski teniser započeo je u ponedeljak 377. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako izjednačio rekord legendarne Nemice Štefi Graf.


"Impresivno je videti Đokovićevu motivaciju posle svega što je postigao i način na kojim rukovodi svojim telom. On je sve samo ne običan, u tome jeste sličan Nadalu ili Federeru, ali je po karakteristikama možda i najdalje otišao od onoga što sam ja i ... možda je baš to razlog što ga volim", rekao je Beretini za "Korijere delo sport".

Potom je pohvalio, istina na vrlo originalan način, i dva pomenuta Noletova rivala:

"Nadal je čista energija, pravi bik. Kada ste sa njim na terenu, osetite tu energiju na sebi. Čak i kada vam nešto kaže, da ide da peca ili igra golf, to vam deluje kao da vam objašnjava Punske ratove, sve je čista energija. Federer je, sa druge strane, neko ko uvek ima pravu reč, a pravog raspoloženja je za svaku situaciju. Naravno, i elegantan je. Ima veliko znanje, ali je i prilično je osetljiv", otkrio je Beretini za "Korijere delo Sport".

Beretini nikada u karijeri nije pobedio Novaka, koji vodi sa 4:0 u trijumfima, uključujući i onaj u finalu Vimbldona 2021, kada je posle preokreta dobio meč za grend slem titulu sa 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3.

I protiv Nadala i protiv Federera Italijan je doživeo po dva poraza, u isto toliko odigranih duela protiv španskog, odnosno švajcarskog asa.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

Pogledajte više