ĐOKOVIĆ IDE PO HET-TRIK: Novak na dobro poznatom mestu počinje sezonu na šljaci

S. R.

14. 02. 2023. u 12:06

JOŠ uvek je američka turneja neizvesna, ali se zato zna gde će najbolji teniser sveta Novak Đoković, započeti evropsku sezonu na šljaci.

Novak Đoković Foto EPA

Kako je potvrdio novi direktor turnira u Monte Karlu Dejvid Mejsi, naš as potvrdio je nastup u "kneževini" koji je na programu od 8. do 16. aprila. Takođe, uz Beograđanina, učestovaće i Rafael Nadal (podizao pehar 11 puta). Žreb će se održati dan uoči početka nadmetanja, a krunu brani Grk Stefanos Cicipas. 

To znači da će Novak imati veoma aktivno proleće, pošto samo nedelju dana kasnije počinje takmičenje u Banjalucu "Serbia open", a potom ga očekuju još dva mastersa na šljakastoj podlozi Rim i Madrid, pre nego što se uputi u Pariz na drugi grend slem u sezoni na Rolan Garosu, gde će ciljti 23. titulu i ostamostaljene na vrhu najuspešnijih igrača u "belom sportu" u jednom od najvažnijih parametara.

Najbolji teniser sveta je u Kneževini dva puta stizao do trofeja. To je uradio 2013. i 2015. godine, pobedivši u finalu Rafaela Nadala, odnosno Tomaša Berdiha.

U međuvremenu, Đoković će najverovatnije igrati u Dubaiju (27. februar do 5. marta), dok je podnet zahtev za izuzeće i ulazak u SAD na nadmetanja u Indijan Velsu i Majamiju.

BONUS VIDEO: OD PRVE DO DESETE TITULE: Sva Novakova pobednička finala Australijan opena

Pogledajte više