ILI NIJE POVREĐEN, ILI... Australijanac ne prestaje da provocira Đokovića

Novosti online 23. 01. 2023. u 12:50

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je danas protiv Australijanca Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena u Melburnu odigrao najbolji meč ove sezone.

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je za nešto više od dva sata izborio plasman u četvrtfinale prvog grend slem turnira sezone, pošto je pobedio De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2.

- Hvala što ste došli. Ne mogu da kažem da mi je žao što niste gledali dugačak meč. Stvarno sam želeo da pobedim 3:0, jer nikad se ne zna šta će biti na terenu. Nosiš se sa mnogim stvarima na terenu i van terena -  rekao je Đoković posle meča, u razgovoru na terenu sa Džimom Kurijerom.

I za razliku od Novaka koji nije želeo da se razmeće izjavama, Australijancu je očigledno teško pao ovako ubedljiv poraz, pa nastavlja da provocira Đokovića. 

Na pitanje da prokomentariše povredu srpskog tenisera De Minor je bio sumnjičav.

- Svi pričaju o tome, ali meni nije delovalo da je povređen ili ja nisam dovoljno dobar igrač da to iskoristim. Igrao sam protiv bezgrešnog Novaka, on je favorit da osvoji titulu ovde. Neću biti strog prema sebi jer su ovi momci uradili takve stvari u tenisu - rekao je De Minor posle meča, aludirajući na priče da Đoković folira povredu, na čemu su insistirali australijski mediji.

Podsećanja radi, De Minor je i prošle godine bio u centru pažnje kada je Đoković vodio bitku sa vlastima Australije u pokušaju da spreči deportaciju, kad se na jednoj konferenciji smejao i davao bezobrazne komentare.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane dokle misle da će Novak Đoković dogurati na Australijan openu?

Pogledajte više