NOVAK DOBIO (NE)OČEKIVANU POMOĆ OD ZEMLJAKA: Đoković sada ima otvoren put za povratak na prvo mesto, a za to je zaslužan drugi srpski teniser

Novosti online 11. 01. 2023. u 16:05 >> 18:50

LASLO ĐERE postaje noća mora Kaspera Ruda. Srpski teniser eliminisao je trećeg igrača sveta posle preokreta i time osigurao plasman u četvrtfinale Oklenda, ali je istovremeno napravio veliku uslugu sunarodniku Novaku Đokoviću.

M. Vukadinović

Rud je jedan od trojice tenisera koji posle Australijan opena mogu da dođu na prvo mesto ATP liste. Druga dvojica su Stefanos Cicipas i Novak Đoković.

Sva trojica moraju da osvoje turnir u Melburnu da bi srgnuli trenutnog lidera Karlosa Alkaraza, a samo je Rud gajio nadu da bi mu i plasman u finale doneo mesto broj jedan. 

Tu nadu srušio je Laslo Đere, eliminisavši Norveđanina u drugom kolu Oklenda. Rudu bi trijumf u Oklendu doneo 250 ATP bodova pred Australijan open, koji bi mu garantovali preuzimanje prve pozicije na ATP listi u slučaju plasmana u finale. Sada od toga nema ništa, Nole zahvaljujući Laslu drži konce u svojim rukama pa bi se desetim trijumfom u Melburnu vratio na čelo ATP liste.

Australijan open počinje 16. januara i traje do 29. istog meseca.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

Pogledajte više