NIK KIRIJOS O MRAČNIM DANIMA: Život mi je bio užasan, pio sam svake noći, pobeda protiv Nadala promenila sve

Novosti online 11. 01. 2023. u 09:27

Nik Kirjos govori u Netfliksovom dokumentarcu Break Point o svojim problemima sa mentalnim zdravljem, upravljanju slavom i starim navikama sa alkoholom

Foto Profimedia

Nik Kirjos je protagonista prvog poglavlja dokumentarnog filma 'Prelomna tačka' koji se premijerno prikazuje na Netflik -u 13. januara 2023. godine .

Kontroverzni australijski teniser, finalista Vimbldona 2022. godine, govori u dokumentarcu o svojim problemima sa mentalnim zdravljem , upravljanju slavom i starim navikama sa alkoholom 

„ Njujork post“ je reprodukovao razgovor koji Kirjos vodi u jednom trenutku u dokumentarcu sa svojom devojkom Kostin Haci i njegovim predstavnikom i prijateljem Danijelom Horsfolom .

- Prvih četiri ili pet godina moje karijere bilo je veoma haotično. Kada je Horse (Horsfall) bio na turneji sa mnom i brinuo o meni, kada je u suštini samo on brinuo o meni, mogao sam da vidim kako moje mentalno zdravlje opada svake nedelje. Moj život bio je nekako van kontrole: pio sam svako veče - priznaje Kirjos.

Danijel Horsfal je priznao da su ta vremena za Kirjosa bila "teška" i objasnio da je u nekoliko navrata morao da izađe u potragu za teniserom nakon žurke.

Imao sam tvoju lokaciju na telefonu i nekoliko jutra sam fizički tražio gde si, u kom si hotelu, u kojoj si kući odseo pre turnira, pre meča. To je bilo teško“, podsetio je teniser njegov reprezentativac. igrač iz Kanbere.

Kirjos koristi dokumentarni film „Prelomna tačka“ da se priseti i meča koji je označio njegovu prekretnicu u teniskoj karijeri... pobede protiv Rafe Nadala na Vimbldonu 2014.

- Nisam baš znao koliko sam dobar. Kada sam imao 17 godina, mislio sam da imam nagli rast, onda sam počeo da klizim i da se krećem i stvari su postale prilično ozbiljne... 2014. godine, imao sam veliku pobedu na Vimbldonu i moj Život se promenio. Prešao sam od toga da niko ne zna ko sam do ljudi koji kampuju ispred moje kuće. Taj meč je promenio sve - kaže trenutni 21. teniser sveta.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

Pogledajte više