NOVAKU ZABRANJENO DA UĐE U AMERIKU: Đoković će opet propustiti dva velika mastersa

Novosti online 04. 01. 2023. u 07:42

NOVAK Đoković neće moći da igra na Indijan Velsu i Majamiju ni ove sezone, jer u Ameriku i dalje ne može da uđe pošto nije vakcinisan protiv korone.

FOTO: AP/Tanjug

Administracija Džoa Bajdena produžila je rok, pa u Ameriku ne mogu da ulaze nevakcinisani stranci čak do 10. aprila, tako da srpski teniser neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Srpski teniser ne želi da se vakciniše protiv korone i zbog toga je prošle godine propustio sve turnire u Sjedinjenim Američkim Državama i početak sezone u Australiji prošle godine. Nažalost, ni ove sezone neće moći da igra u martu u SAD!

Novak je Indijan Vels osvajao pet puta i rekorder je po broju osvojenih titula zajedno sa Rodžerom Federerom. U Majamiju je sa šest titula takođe rekorder, a ova dva turnira idu jedan posle drugog - prvo Indijan Vels 13. pa Majami 27. marta.

Novak tako neće imati šansu da se bori za 2.000 bodova. Videćemo da li će biti promena nakon aprila, naš as je zbog vakcine prošle godine propustio i masters u Kanadi, Sinsinati i Ju-Es open.

Novak Đoković je u prvom meču na turniru u Adelejdu pobedio u dva seta Konstana Lestjena. U drugom kolu će se sastati sa Kentenom Alisom, koji je u dva seta bio bolji od Džordana Tompsona.

(Informer)

Pogledajte više