RAFA KORISTI NEPRAVDU: Novak Đoković prepustio jedan svoj rekord velikom rivalu - ni kriv, ni dužan

Novosti online 26. 10. 2022. u 19:10

NOVAK Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer vlasnici su mnogih teniskih rekord, a upravo je Španac pretekao srpskog asa po jednom parametru i to ne toliko svojom zaslugom, koliko nepravdom koja je tokom ove sezone učinjena trenutno sedmom igraču planete.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Naime, "bik sa Majorke" je sada ispred je osvajača 21 grend slem titule po broju nedelja koje je proveo u Top 3 tenisera sveta.

Španac je došao do 673. sedmice, dok je Đoković ostao na brojci od 672, ali treba imati u vidu to da Novak nije igrao na dva grend slema (Australijan open i Ju-Es open), kao i da mu se bodovi sa Vimbldona koji je osvojio nisu računali. U ovom parametru je Švajcarac koji je okončao karijeru neprikosnoven sa čak 750 nedelja.

Nema dileme da bi brojke 35-godišnjeg Beograđanina bile još bolje da mu nije zabranjeno da igra na određenim turnirima, pre svega onim najvećim.

Podsetimo, naredna dva nademtanja na kojima bi trebalo da vidimo Đokovića su Masters u Parizu (31. oktobar - 6. novembar) i Završni masters u Torinu (13. novembar - 20. novembar).

BONUS VIDEO: Novak Đoković briljirao, a nije bio među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pogledajte više