OTVORENO, PRED SVIMA NA SAJMU KNJIGA! Novak Đoković otkrio kako stoje stvari o odlasku na Australijan open 2023.

Novosti online 25. 10. 2022. u 14:00

NOVAK Đoković je došao na beogradski Sajam knjiga 2022, a tom prilikom je govorio i o dve važne tema.

FOTO: Milena Anđela

Najpre je izjavio da se nada da će igrati dogodine na Australijan openu i potvrdio da će do kraja sezone nastupiti na mastersu u Parizu i na Završnom mastersu u Torinu.

"Trenutno to nije u mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vesti jer želim da idem u Australiju da igram. Idem na poslednja dva turnira za mene u ovoj sezoni - Pariz, koji je sledeće nedelje, i Torino, Završni masters. I onda pauza, pa kreće nova sezona, nadam se u januaru", rekao je Đoković danas na Sajmu obrazovanja u okviru 65. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, na kom se pojavio u ime svoje fondacije "Novak Đoković".

Nole je medijima otkrio šta voli da čita dok je na putovanjima.

"Ja dosta volim literaturu ruskih pisaca koja se odnosi na zdravlje uglavnom, pošto me ta oblast jako privlači. Zdravlje, medicina, alternativni prirodni načini lečenja, tako da to je nešto što trenutno čitam. Volim da čitam i Jovana Deretića, koji piše o našoj staroj istoriji, to je nešto što je stalno u mojim koferima", poručio je trenutno sedmi teniser planete i osvajač 21 grend slem titule.

Podsetimo, Novak Đoković je na Sajmu knjiga potpisao knjigu koju je o njemu napisao dopisnik "Večernjih novosti" iz Pariza Goran Čvorović.

Izdanje "Novak, pariske priče" u knjižarama širom zemlje se pojavilo još 2021, a ta svojevrsna zbirka kratkih priča vezana za teniski grend slem u prestonici Francuske, iz pera našeg dopisnika, od tada je izazivala veliku pažnju.

Na 320 stranica, ilustrovanih do tada neviđenim fotografijama, prikazan je život slavnog tenisera iz jednog dosad neispričanog ugla. Knjigu "Novak, pariske priče" možete i vi kupiti - prvi korak je da kliknete OVDE.

A ukoliko želite da saznate još više o Novaku Đokoviću i njegovoj ishrani, knjiga "Serviraj za pobedu" će vam otkriti tajne i savete našeg najboljeg sportiste. 

On u ovoj knjizi otkriva način ishrane koji ga je sasvim preobrazio i uzneo na sam vrh. Kako je nastavio da unapređuje svoju ishranu, tako su mu nestali zdravstveni problemi i oslabio je, a bolje zdravlje i mentalna snaga omogućili su mu da ostvari svoja dva sna iz detinjstva: da osvoji Vimbldon i postane najbolji teniser na svetu.

Đoković je sad napravio plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život. Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Đoković vam još daje i savete kako da se oslobodite stresa i koje lake vežbe da radite da biste se pokrenuli i razgibali, iste one koje i on radi pre svakog meča. Knjigu "Serviraj za pobedu" takođe možete već sada da kupite u onlajn knjižari "Novosti" i to po izuzetno niskoj ceni.

BONUS VIDEO: Novak Đoković briljirao, a nije bio među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više