SRPSKO-HRVATSKI DUEL - U ARHIVI: Najneverovatniji ATP turnir je nastavljen "kako treba", a dokle će biti tako - niko živ ne zna

Novosti online 20. 10. 2022. u 15:38

TENISKA javnost bila je zgrožena šta se ovih dana dešava na jednom od ATP turnira.

Tanjug/AP

U Napulju su se događale neverovatne stvari u prethodna tri dana, večernji mečevi su kao po pravilu prekidani usred borbe zbog klizavih terena, a dešavalo se i nestvarno izbacivanje jednog učesnika turnira iz hotela - o čemu je obavešten "na vreme": mejlom organizatora dok je igrao meč.

Jedan od onih kojima je nastup prekinut bio je Laslo Đere, koji je ovog četvrtka konačno prebrodio prvo kolo ATP turnira u Napulju. "Konačno" jer se samo na grend slem turnirima čeka sreda da bi se neko našao na terenu prvi put, ali... to je već priča za sebe.

U svakom slučaju, Đere se u sredu sastao sa Hrvatom Bornom Gojom, dobio prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 5:5 posle nešto bolje igre kvalifikanta (inače 184. igrača sveta; Đere je 78. ali je morao da spasava tri set lopte), a onda je njihov meč prekinut.

Razlog je bio - "stanje terena", odnosno vlažna podloga.

Dan kasnije je duel nastavljen, stiglo se do taj-brejka, u njemu je Gojo imao i četvrtu set loptu, ali je na kraju reprezentativac Srbije trijumfovao sa 6:4, 7:6(6). 

Oko 17.50 on bi ponovo trebao da izađe na (svi se nadaju - ne klizavi) teren, a rival mu je Italijan Lorenco Muzeti.

Inače, odigran je i drugi sinoć prekinut meč, u kome je Kinez Žang savladao Martona Fučoviča iz Mađarske sa 6:4, 7:6(8).

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
Pogledajte više