"NOVAK JE NAŠ NEUMORNI AMBASADOR": Đokovića u Tel Avivu bodre počasni konzul Srbije Nikolić i izraelski ministar finansija Liberman

J.SIMIĆ

01. 10. 2022. u 11:36

NOVAK Đoković nastupa bravurozno na ATP turniru u Tel Avivu, plasirao se sinoć u polufinale, pobedom nad odličnim Vasekom Pospišilom iz Kanade. Ovo je posle 15 godina prvo gostovanje jednog od najboljih tenisera svih vremena u Izraelu. Njegov izlazak na teren mediji i publika pozdravljaju ovacijama.

FOTO: Privatna arhiva

Kako napominje Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Izraelu, nema sumnje da se Izraelci saosećaju sa Srbijom i našim narodom, prečesto suočenim sa duplim aršinima i nepravdom.

Među Novakovim vatrenim navijačima su i popularni novinar Itaj Engel i ministar finansija Avigdor Liberman.

- Treba podsetiti, da je upravo Liberman bio među najtvrđim protivnicima priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova. Inicirao je bezvizni režim za nosioce naših nacionalnih pasoša i doprineo pomoći tokom teških prolećnih poplava 2014. godine. Kratak susret i razgovor posle meča sa Libermanom su protekli u izuzetno prijatnoj atmosferi, još jednom prikazujući Đokovića kao neumornog i najdarovitijeg ambasadora naše zemlje i naroda – kaže konzul Nikolić za "Novosti".

FOTO: Privatna arhiva

Ministar Liberman se oglasio na svom Instagram nalogu gde je napisao sledeće:

- Ne sreće se svaki dan teniska legenda. Veliko je zadovoljstvo upoznati Novaka Đokovića ovde u Izraelu. Veliki teniser, veliki čovek - napisao je Liberman.

Podsetimo, Đoković danas igra meč polufinala protiv Rusa Romana Safiulina.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pogledajte više