"FEDERER TREBA DA SE IZVINI, A NE JA NJEMU": Amerikanac porazom poslao Švajcarca u penziju, i to bez trunke kajanja

Novosti online 27. 09. 2022. u 15:25

RODžER FEDERER poražen je u poslednjem meču u karijeri. U paru sa Rafaelom Nadalom izgubio je od američkih tenisera Džeka Soka i Frensisa Tijafoa. Novinari su 24-godišnjeg Tijafoa, inače 19. igrača sveta, na konferenciji za medije pitali je li se eventualno izvinio Federeru što ga je u sportsku penziju poslao sa porazom.

Tanjug/AP

- Apsolutno ne. Želeo sam da ga vidim uzbuđenog, ali neću mu se izviniti svakako. On treba da se izvini nakon što je 24 godine pobeđivao sve tenisere na "Turu". Ne, neću se izviniti, ali ću mu se zahvaliti što me je pozvao na ovaj neverovatan događaj. Znamo šta je učinio za tenis i zbog toga želim da mu se zahvalim. On je klasa za sebe, srećan sam što ga poznajem i što ga mogu zvati prijateljem i kolegom, te mu želim sve najbolje u sledećoj fazi života. Ipak, neću mu se izviniti - samouvereno i bez kajanja je izjavio Tijafo.

FOTO: Tanjug

Amerikanac je u karijeri tri puta "ukrštao rekete" sa njim, i sva tri puta izgubio od Federera u pojedinačnim mečevima. Svi mečevi odigrani su 2017. godine, a Švajcarac je bio bolji u Bazelu na turniru serije 500, zatim na Ju-Es openu, te na mastersu u Majamiju.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pogledajte više