ČEHINJE POTVRDILE DOMINACIJU: Krejčikova i Sinijakova osvojile šesti zajednički grend slem, treći ove godine

Novosti online 11. 09. 2022. u 21:48

DOK ljubitelji tenisa širom sveta iščekuju veliko finale muškog singla koje će dati novog broja jedan, odigran je meč za titulu u ženskom dublu.

Tanjug/AP

Titulu, treću ove godine, uzele su Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova koje su u finalu bile bolje od Amerikanki Keti Makneli i Tejlor Taunsend, u tri seta - 3:6, 7:5, 6:1.

Čehinjama je ovo šesti zajednički grend slem trofej. Dva su osvojile 2018. kada su kompletirale takozvani "kanalski grend slem" (Rolan Garos i Vimbldon), treći prošle godine u Parizu, kada je Krejčikova osvojila "duplu krunu" jer je podigla šampionski pehar i u singlu, a ove godine su osvojile tri.

Izmakao im je baš onaj na kome je trebalo da brane titulu, ali su bile onemogućene jer je Krejčikova pred meč prvog kola testirana pozitivno na kovid.

Tako ih je pademija možda sprečila da postanu tek drugi tim u istoriji posle Martine Navratilove i Pem Šrajver koje su 1984. osvojile kalendarski Grend slem u dublu.

osim legendarnih Amerikanki samo je još Švajcarkinja Martina Hingis ostvarila kalendarski Grend slem u ženskom dublu, ali sa dve partnerke, Mirjanom Lučić AO i Janom Novotnom ostala tri. 

Pogledajte više