KAKVA SCENA: Čuveni Amerikanac video šta je Novak Đoković doživeo od Ju-Es opena i ovako reagovao

Novosti online 25. 08. 2022. u 22:28

NOVAK Đoković neće učestvovati na Ju-Es openu 2022, a to je šokiralo mnoge.

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković neće putovati na poslednji grend slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država, što je saopštio na društvenim mrežama. Nedugo potom oglasili su se i organizatori Ju-Es opena, i to prilično licemerno, ali je sve pomno pratio i Mardi Fiš.

Ovaj 40-godišnjak je tokom interesantne igračke karijere bio najbolje plasiran u avgustu 2011, kada je bio sedmi na ATP listi, te godine je od Endija Rodika preuzeo palicu kao najbolje rangirani američki teniser, a od 2019. je na poziciji selektora američke teniske reprezentacije.

I baš on, koji je sve vreme navijao da Novaku propisi američkih vlasti dozvole dolazak na tlo SAD, nije mogao da veruje kada je video da je Đoković prinuđen da odustane.

Prinuđen, u smislu da je Centar za kontrolu bolesti u Sjedinjenim Američkim Državama  (CDC) pre desetak dana doneo propis po kome se izjednačavaju sva prava vakcinisanih i nevakcinisanih lica u vezi sa SARS-CoV-2 tipom korona virisom, najavivši tada da će se "uskoro to primeniti i na sve segmente života, pa i putovanja" (stranaca koji dolaze u SAD), ali...

Dani su prolazili, taj propis CDC-a i dalje nije bio primenjen na putnička pravila za strance i - Novak je, zbog žreba za Ju-Es open koji je došao na red, morao da se povuče jer, prosto, više nije ostalo vremena da sa sigurnošću može da kaže organizatorima "da, dolazim na vaš grend slem".

Fiš je tim povodom na Tviteru, pred 162.000 svojih pratilaca, a zapravo pred kompletnom svetskom javnošću, poručio:

- Politika je opet pobedila. Izvini, Đokoviću, šampione.

Podsetimo, najbolji teniser Srbije osvojio je Vimbldon, nakon čega nije učestvovao ni na jednom turniru. Njemu nije dozvoljen ni ulazak u Kanadu, gde je propustio nadmetanje u  Montrealu, a potom ni u Ameriku. 

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pogledajte više