SRAM IH BILO: Novak Đoković ne igra na Ju-Es openu, a organizatori se ovako oglasili

Novosti online 25. 08. 2022. u 17:14

IAKO se nagađalo u danima iza nas, mnoge je pogodilo to što Novak Đoković neće učestvovati na Ju-Es openu, a pored srpskog asa - oglasili su se i organizatori turnira.

FOTO: Tanjug

Podsetimo, Novak Đoković neće putovati na poslednji grend slem u sezoni, Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država.

On je to saopštio na društvenim mrežama, a nedugo potom oglasili su se i organizatori Ju-Es opena.

- Novak Đoković se povukao sa ovogodišnjeg žreba za US Open. Zvanična lista nosilaca nije još uvek objavljena zbog žreba. Kako su kvalifikacije u toku, zbog Novakovog povlačenja nastupiće jedan "srećni gubitnik", naveli su organizatori i dodali sledeću izjavu direktorke turnira, Stejsi Alaster:

- Novak je veliki šampion i vrlo je velika nesrećna okolnost što neće moći da se takmiči ove godine.A neće moći, jer nije u mogućnosti da uđe u zemlju zbog pravila federalne vlade o obaveznoj vakcinaciji onih koji nisu državljani SAD. Očekujemo Novaka ponovo na Ju-Es openu 2023. godine.

Ovakvo saopštenje je, samo naizgled, "kulturno i fino", jer ga treba staviti u širi kontekst.

Nijedan jedini put Ju-Es open nije stao na Novakovu stranu, založio se za njega, poručio makar na društvenim mrežama ono što hiljade navijača najboljeg tenisera apeluje, "Pustite Noleta da igra" (#LetNovakPlay kampanja). Štaviše, licemerno je ovakvo saopštenje posle skandala koji su organizatori priredili, jer su "ukinuli" tradicionalnu "nedelju navijača" kada su videli koliku podršku Đoković ima za nastupe u Njujorku.

Da, lepo je napisati "Novak je veliki šampion". Lepo i lako. Ali, dela govore više nego reči, a dela Ju-Es opena u periodu za nama - i nisu baš za pohvalu kada se o srpskom asu radi.

Podsetimo, najbolji teniser Srbije osvojio je Vimbldon, nakon čega nije učestvovao ni na jednom turniru. Njemu nije dozvoljen ni ulazak u Kanadu, gde je propustio nadmetanje u  Montrealu, a potom ni u Ameriku.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pogledajte više