AMERIKANAC UDARIO PO SVOJIMA: Rolan Garos je najbolji turnir

Novosti online 17. 08. 2022. u 20:47

AKO pitate Amerikanca Rajlija Opelku - Rolan Garos je najbolji grend slem u ovom trenutku, a nema sumnje da njegova izjava neće da se dopadne svima.

Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Amerikanac, koji je 26. igrač sveta govorio je otvoreno o današnjem tenisu i političkom momentu koji uzima maha.

- Volim sve grend slem turnire, ali u ovom trenutku Rolan Garos je najbolji od svih. Igra se na meni najmanje dragoj podlozi, ali volim Pariz, koji je ujedno i jedini koji ne zastupa političke stavove.

Istakao je Opelka da Australijan open nije dozvolio Novaku Đokoviću da učestvuje zbog odluke da se ne vakciniše. Dok će naredne godine uprkos ratu u Ukrajini dozvoliti učešće ruskim i beloruskim teniserima.

Dok je Vimbldon odlučio za suprotno. Dozvolili su Đokoviću da učestvuje, ali ne i ruskim i beloruskim teniserima.

Imamo i Ju-Es open koji takođe ima duple standarde, upitno je za sada da li će Novak Đoković dobiti priliku da zaigra, dok će ruski teniseri dobiti priliku da učestvuju.

- Australija nije dozvolila Đokoviću da učestvuje, ali verujem da će Rusima dozvoliti naredne godine. Vimbldon je bio zatvoren za Ruse, ali ne i za Đokovića, a izgledno je da će Ju-Es open biti zatvoren za Đokovića, ali ne i za Ruse, tako da je jedini pravi grend slem za mene Rolan Garos, rekao je Amerikanac koji je na neki način udario po svojoj zemlji i turniru u Americi.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pogledajte više