MLADE TENISERKE POSLE SREBRA NA EP: Ciljaju trofej i na Svetskom prvenstvu u Antaliji

Novosti online 07. 08. 2022. u 09:17

NAŠE teniserke, koje su prethodne nedelje postale vicešampionke Evrope u uzrastu do 16 godina, najavile su da i na predstojećem SP od 1. do 6. novembra u Antaliji žele da osvoje medalju.

FOTO: TSS

Srebro za Srbiju na šampionatu u Češkoj osvojile su Teodora Kostović, Mia Ristić i Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem.

- Ovo je veliki uspeh za Srbiju, od 1977. nismo igrali finale na ekipnom EP do 16 za žene. Mia Ristić napravila je podvig osvajanjem evropske titule u singlu, a ko osvoji zlato vrlo brzo, posle dve, tri godine igra na VTA turnirima - izjavio je selektor Ranković.

Pre srebra u Marijanskim Laznama, višestruka šampionka Srbije Mia Ristić "iskovala" je zlato u singlu u Prerovu:

- Odigrala sam šest mečeva i nijedan set nisam izgubila. Moj idol je Novak Đoković, kada "porastem" verujem da ću postati prvi reket sveta, baš kao i on, da ću osvojiti sve grend slemove, i to više nego bilo ko do sada u istoriji.

Teodora Kostović kaže da su joj šampionat i osvojeno srebro doneli veliku sreću i iskustvo:

- Borila sam se do kraja, kao što se i borim uvek i uspela sam da izvučem taj jedan od najbitnijih mečeva. Verovala sam u sebe, setila sam se zbog čega igram tenis i zašto to radim.

Najmlađa i izuzetno važna karika srpske ekipe bila je 14-godišnja Lana Virc:

- Malo nam je falilo sreće da dobijemo i dubl u finalu, ali dobro, sjajan rezultat je iza nas, ponosne smo, a za mene je ovo podstrek za budućnost. 

Pogledajte više