SPEKTAKULARNO FINALE: Đoković mu pomogao da stigne u školu, sad pobedio Alkaraza!

Č. V. 24. 07. 2022. u 18:30

ITALIJANSKI teniser Lorenco Muzeti osvojio je prvu titulu u karijeri pošto je u sjajnom finalu Hamburga pobedio Karlosa Alkaraza sa 6:4, 6:7(6), 6:4.

FOTO: AP/Tanjug

Trenutno 62. igrač sveta je ostao upmaćen i po tome što mu je poršle godine Novak Đoković pomogao da stigne u Italiju i završi školske obaveze koje ima, pošto je tada bio srednjoškolac. Srbin mu je tada dao privatni avion kako bi 20-godišnjak iz Karare mogao na vreme da se vratio u London i nastupi na Vimbldonu.

Sada, malo više od godinu dana od tog događaja slavi prvu titulu i to tako što je u finalu pobedio jednog od najboljih igrača sveta i špansko čudo od deteta koje zauzima šesto mesto na ATP listi.

Veliko finale turnira iz serije 500 počelo je brejkom na obe strane, potom su se igrači stabilizovali kada je servis u pitanju, ali je momak iz El Palmara kod Mursije poklekao u sedmom gemu i dozvolio rivalu da se odlepi i ubrzo dobije set.

Drugi set je pokazao zašto je tenis uzbudljiv. Muzeti je pri vođstvu od 5:4 propustio dve lopte na svoj servis, a potom i još tri u taj-brejku. Alkaraz je uspeo da odbije sve te naleta Italijana i odvede meč u treći segment.

U odlučujućem delu susreta jedan brejk koji je napravio Muzeti u 10. gemu bio je dovoljan da slavi posle dva sata i 49 minuta igre.

Zanimljivo da je ovo Alkarazu prvi poraz u finalima na ATP turu. Prethodnih pet je uspešno rešio, ali u Hamburgu je naišao na boljeg. Ipak, on je uprkos porazu uspeo da ispiše istoriju tenisa.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima

 
Pogledajte više